Bovenbouw nieuws – groep 6 t/m 8

Invoering Taakspel in groep 4, 4/5, 6 en 7

Eind vorig jaar zijn we gestart met de invoering van Taakspel in groep 6. Taakspel helpt de kinderen om gericht aan het werk te gaan en te blijven en elkaar op een positieve manier te corrigeren. Omdat de ervaringen in deze groep erg positief waren, hebben we besloten om ook andere groepen hiermee te laten werken. De leerkrachten van groep 4, 4/5, 6 en 7 hebben de eerste scholing inmiddels gehad. Zij leren de kinderen op een daadkrachtige en positieve manier aan te spreken en leerlingen meer verantwoordelijk te maken voor hun eigen werk.

Na de herfstvakantie zijn de kinderen uit groep 4, 4/5, en 6 hiermee gestart. Deze werkmethode wordt langzaam uitgebreid qua lengte werktijd en strakker hanteren van de afspraken die Taakspel beoogt. De kinderen van groep 7 kenden Taakspel al en zijn na de herfstvakantie weer opnieuw gestart. Wellicht kunt u uw eigen kind vragen naar de eerste ervaringen met Taakspel.

Terugblik Atletiekdag

We zijn begonnen met warmlopen. Bij het eerste fluitje moesten we de grond aantikken, bij de tweede hoog springen en bij de derde omdraaien en de andere kant op rennen. We werden begeleid door pubers van het Oosterlicht. We deden de onderdelen: hoogspringen, verspringen, 1000 meter lopen, 100 meter sprint, kogelstoten, speerwerpen en estafette, daarna hadden we de uitreiking van de medailles. Er werden medailles uitgereikt aan deze kinderen: Uit groep 8a: Romy, Isabelle, Lizzy, Tijn, Jamie & Jelle   Uit groep 8b: Quincy, Jaro, Nicolas, Isa  H, Julia, Nynke Uit groep 7: Yves, Gyan,  Daan, Eline, Lynn en Lotte Uit groep 6 :Luka,  Duncan, Guus, Senna, Sari en Sara

Alle kinderen waren aan het aanmoedigen. Iedereen heeft heel hard zijn best gedaan en er zijn veel persoonlijke records verbroken. Dit was ons verslag. Gemaakt door: Romy, Joyce, Ralph en Eline

Stichting HALT

Bij ons in groep 8 is bureau Halt langs geweest. Zij hebben ons verteld en laten zien wat er gebeurt als je iets strafbaars doet. Bij stichting Halt kom je terecht als je aan jeugdcriminaliteit hebt gedaan. Bijvoorbeeld: je hebt op een schoolplein blikjes drinken op de grond gegooid en de politie zag dat, dan kun je één keer naar stichting Halt, daarna moet je naar justitie. Als je naar justitie gaat krijg je een strafblad van 5 jaar.  Bij stichting Halt krijg je geen strafblad.  Een strafblad betekent dat je nauwelijks aan werk kan komen, omdat je bijvoorbeeld geen werk met kinderen mag doen. Daarom willen veel mensen tussen de 12 en de 18 jaar naar stichting Halt. Als je daar terecht komt krijg je krijg je vaak een taakstraf of moet je je excuus aanbieden.

Als je iets hebt vernield dan moet je meestal ook een schadevergoeding betalen.

Geschreven door: Ouassim en Branca uit groep 8a

MI thema Amerika

In groep 8 hebben wij de laatste weken hard gewerkt aan het thema “De Verenigde Staten”. Van bijna alle bezienswaardigheden hebben wij een knutsel of tekening gemaakt. Zo is the capitol building, de skyline van New York en zelfs Alcatraz te zien. U kunt altijd even binnenlopen om een kijkje te komen nemen. Wij zullen ook een werkje in de MI-kast in de hal zetten. Alle werkjes zijn te bewonderen tot woensdag 2 maart

 

 

Atletiekdag groep 6 t/m 8

Vrijdag 2 oktober wordt de jaarlijkse atletiekdag voor de groepen 6,7 en 8 gehouden. We hebben ouders/verzorgers nodig om mee te fietsen naar de atletiekbaan in Utrecht. U kunt uw naam invullen op de lijst die naast de deur van de klassen hangt.

De kinderen vertrekken om 8.30 uur vanuit school naar het sportpark. De meefietsouders willen we vragen om 5 minuten van te voren aanwezig te zijn en zich te melden bij de groepsleerkracht.

’s Middags willen we de leerlingen om ongeveer 14.00 uur weer richting school laten fietsen vanuit het sportpark in Utrecht. Voor de meefietsouders betekent dit, dat u om uiterlijk 14.00 uur aanwezig moet zijn bij atletiekvereniging Phoenix.

Gedurende de dag hoeven er geen ouders te helpen. De dag wordt begeleid door Atletiekvereniging Phoenix , de leerlingen van ’t Oosterlicht College en de OV.

Waar vindt de atletiekdag plaats?
Het adres van de atletiekbaan is: Laan van Maarschalkerweerd 1 (vlakbij FC Utrecht stadion en hockeyvelden Kampong) 3585 LK Utrecht

Wat dienen de ‘sporters’ van groep 6,7 en 8 mee te nemen?

  • Een fiets. Ze krijgen van school een fietshesje.
  • Een lunchpakket incl. drinken voor bij de lunch (overige drankjes & versnaperingen wordt door de organisatie verzorgd).

En, wat trekken ze aan?
Gemakkelijke sportkleding en gymschoenen.
Het is verstandig om regen- en reservekleding en handdoek mee te geven.

Vragen?
Mochten er nog vragen zijn, stel ze dan gerust aan ondergetekenden.

Hartelijke groet,
Namens de oudervereniging,
Esther van der Meijden
Namens het team,
Clazien van den Brink

Atletiekdag

Op vrijdag 3 oktober vertrokken we met de groepen 6, 7 en 8 naar de atletiekbaan van Phoenix in Utrecht. Iedereen was in een groepje ingedeeld. Elke groep bestond uit kinderen van de groepen 6, 7 en 8. We zaten door elkaar.

Iedereen heeft elkaar aangemoedigd. We werden geholpen door aardige leerlingen van het Oosterlicht uit Nieuwegein. We deden speerwerpen,  kogelstoten, verspringen, hoogspringen, 100 meter sprint en 1000 meter hardlopen. Het moeilijkste en zwaarste was de  1000 meter. Daar werd je heel moe van. Op het laatste was er een estafette waar iedereen  aan meedeed.

Er werden ook 1e, 2e en 3e prijzen uitgedeeld. Lumen was 1e , Isabelle 2e en Jamie was 3e.

We waren heel moe toen we thuis kwamen. Sommige kinderen kregen spierpijn. Het was een leuke dag. U kunt de foto’s op onze website bekijken.

Floor, Talitha en Paula uit groep 6a

IMG_4648 IMG_4654 IMG_4662