Middenbouw nieuws – groep 3 t/m 5

Invoering Taakspel in groep 4, 4/5, 6 en 7

Eind vorig jaar zijn we gestart met de invoering van Taakspel in groep 6. Taakspel helpt de kinderen om gericht aan het werk te gaan en te blijven en elkaar op een positieve manier te corrigeren. Omdat de ervaringen in deze groep erg positief waren, hebben we besloten om ook andere groepen hiermee te laten werken. De leerkrachten van groep 4, 4/5, 6 en 7 hebben de eerste scholing inmiddels gehad. Zij leren de kinderen op een daadkrachtige en positieve manier aan te spreken en leerlingen meer verantwoordelijk te maken voor hun eigen werk.

Na de herfstvakantie zijn de kinderen uit groep 4, 4/5, en 6 hiermee gestart. Deze werkmethode wordt langzaam uitgebreid qua lengte werktijd en strakker hanteren van de afspraken die Taakspel beoogt. De kinderen van groep 7 kenden Taakspel al en zijn na de herfstvakantie weer opnieuw gestart. Wellicht kunt u uw eigen kind vragen naar de eerste ervaringen met Taakspel.

Bezoek slager

Wij zijn met de hele groep naar de slager van Schip geweest. We hebben eerst een rondleiding gehad door de slagerij. Daarna mochten we zelf onze hamburgers vlees maken in een machine. En vervolgens mochten we zelf de hamburgers maken en die werden dan verpakt in plastic.

We mochten voor het hele gezin hamburgers maken en die kregen we aan het einde mee. Ook hebben we hamburgers gegeten die werden voor ons klaargemaakt op de BBQ.

We kregen een oorkonde dat we nu echte hamburgers bakkers 1e klas zijn.

Het was erg leuk en lekker!!

Groetjes groep 5

Carnaval op ’t Schoolhuys

Carnaval was heel erg leuk!
Iedereen was super leuk verkleed.
Iedere groep had een heel leuk optreden.
Alle optredens waren verschillend en heel origineel bedacht.
We gingen hotdogs eten tussen de middag wat super lekker was!
Iedereen had het heel gezellig.
En het was erg jammer toen het was afgelopen.
Groetjes Julia & Charlotte uit 6b

Eerste Heilige Communie

De kinderen uit groep 4 mogen dit jaar hun eerste communie gaan doen! Op 18 en 15 mei 2014 zal dit gaan gebeuren in de katholieke kerk in Houten. De kinderen van groep 4 hebben een brief mee naar huis gekregen met extra informatie en hoe u uw kind hiervoor kunt aanmelden. Alle kinderen zullen deel gaan nemen aan het eerste communieproject “Door de poort”. Hierbij horen activiteiten zoals een speurtocht in de kerk. Het wordt een gezellig jaar!

Namens de eerste communiewerkgroep, Astrid Hoekstra en Karin Schade van Westrum.

Reptielen in groep 4a

In groep 4a zijn we bezig met het M.I project over de dierentuin. We hebben het ook over reptielen gehad. Op dinsdag 26 maart kwam Dominique ons nog meer vertellen en ze nam ook reptielen mee. 3 Slangen, 3 Gekko’s en een Baardagaam. We hebben veel geleerd en mochten de dieren ook vasthouden, zelfs de juf kreeg twee slangen om haar nek. Na afloop hebben we een quiz gedaan en kregen allemaal een diploma. Het was een superochtend.OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Palmpasen

Op vrijdag 22 maart hebben de kinderen van de groepen 4 met hulp van groep 6, hun Palmpaasstok versierd. Ze zagen er mooi uit. We hebben de Palmpaasstokken naar het Haltnahuis gebracht. Na het zingen van liedjes hebben we de stokken aan de mensen gegeven. Ze waren er erg blij mee. We kregen nog lekker limonade en een paaseitje.fotopalmpasen2 fotopalmpasen1 fotopalmpasenfotopalmpasen3