Koningsdag

Op vrijdag 20 april vieren we de Koningsspelen. We beginnen met een ontbijt op school. Dit wordt aangeboden door verschillende winkels. Daarna starten we om ongeveer 9.10 u met het lied “Fitlala” en om 9.30 u gaan de Spelen beginnen op beide pleinen.

U bent van harte welkom om te komen kijken. We vragen u wel om tijdens de spelletjes buiten het schoolplein te blijven, zodat de kinderen samen met de hulpouders of leerkracht genoeg ruimte hebben om de spelletjes te doen.

De kinderen hoeven geen 10 uurtje mee te nemen, dit verzorgt de school. De schooltijden van deze feestelijke dag zijn:
groep 1 t/m 4: 8.30 u tot 12.00 u.
groep 5 t/m 8: continurooster van 8.30 u tot 14.00 u.

Deze kinderen nemen hun eigen lunch mee.

We hopen op prachtig weer en veel gezelligheid.

Opbrengst Goed Doel

Wat is iedereen de afgelopen tijd druk geweest met het inzamelen van geld voor het goede doel. Gisteren werden de activiteiten afgesloten met een gezellige, goed bezochte goede doelen markt.

Er is een prachtig bedrag opgehaald voor het goede doel: € 1.564,87!

Morgen wordt de cheque met het bedrag overhandigd. Het is voor de kinderen nog een verrassing hoeveel er is opgehaald. Wij vragen u de hoogte van het bedrag nog even geheim te houden voor de kinderen.

Verder hebben we gezellige momenten gehad samen met oudere mensen. Ze hielpen ons op school en thuis met het breien van mooie mutsjes en kwamen naar de bingo en de goede doelen markt. Een aantal groepen hebben voor de ouderen gezongen.

Paasfeest

Op donderdag 29 maart vieren we op school het Paasfeest. Wij starten deze dag met een paasontbijt, dus uw kind hoeft thuis niet te eten. Het is de bedoeling dat de kinderen voor elkaar een ontbijtje maken. Voor welke klasgenoot uw kind een ontbijtje maakt, wordt bepaald door te loten.

Alle kinderen krijgen donderdag 22 maart een ontbijtlootje mee. Wilt u samen met uw kind(eren) in het weekend het lootje invullen? Graag dit lootje maandag 26 maart aan uw kind mee naar school geven. We gaan die dag lootjes trekken. Uw kind komt die dag thuis met een getrokken lootje van een klasgenootje. Het is de bedoeling dat het ontbijtje voor het klasgenootje donderdag 29 maart mee naar school genomen wordt. Zo verrast uw kind een ander en hij/zij wordt zelf ook verrast. Om teleurstellingen te voorkomen zou het fijn zijn als u het ontbijt feestelijk in een versierde schoenendoos doet. We willen benadrukken er geen snoep/paaseitje in te stoppen. De kinderen krijgen die dag iets lekkers van school. Het ontbijt bestaat alleen uit de aangegeven wensen van het lootje. U hoeft geen bestek mee te geven.

Die dag vindt ook een viering plaats met alle kinderen van de school. Op deze feestdag gelden de normale schooltijden. Denkt u zelf om het eten en drinken van uw kind voor tien uur?

De Paascommissie

Kledinginzameling op 6 en 9 april

Heeft u oude maar bruikbare kleding, schoenen, laarzen, riemen/ceintuurs, hoeden en handtassen die u niet meer draagt? Of heeft u nog beddengoed, gordijnen en pluche speeltjes in de kast die niet meer gebruikt worden?
’t Schoolhuys houdt weer in samenwerking met Bag2School een kledinginzamelingsactie. Bag2school verkoopt de goederen in Oost Europa, zodat de bevolking betaalbare kleding kan aanschaffen en er zo ook lokale middenstandsbedrijfjes kunnen ontstaan, die weer de economische groei ter plaatse mogelijk maken. De komende week krijgt ieder kind een bag2school-zak mee naar huis om de ingezamelde kleding ed. in te doen. Grijze vuilniszakken mogen natuurlijk ook ingeleverd worden.

Elke kilo telt! Want voor elke kilo die wordt ingeleverd, ontvangen wij 30 cent; per zak al snel 3 euro. Ook dit jaar komt het ingezamelde geld geheel ten goede van de kinderen van ’t Schoolhuys. Zo kunnen we met z’n allen een steentje bijdragen aan het organiseren van leuke activiteiten voor de kinderen, zoals de educatieve uitjes, nieuwe leesboeken of buiten speelgoed.

Natuurlijk mogen ook uw familie, buren, (sport-)vrienden vuilniszakken met kleding bij ons op school inleveren. Dus mail het voort!

Vrijdag 6 april en maandagochtend 9 april kunt u uw zakken op school op het podium in de grote hal inleveren. Maandagmiddag worden alle zakken door de organisatie opgehaald.

Wij hopen op uw bijdrage en een geslaagde actie. Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.

De oudervereniging

T-shirtverkoop

Ook dit jaar verkoopt de Oudervereniging weer de originele rode ’t Schoolhuys t-shirts. Laat zien op welke school je zit bijvoorbeeld tijdens het schoolvoetbaltoernooi, Avond4Daagse, bosdag of kamp en koop het t-shirt! Prijs per t-shirt is 7 euro ongeacht de maat (graag gepast betalen). Er zijn kinder-, dames- en herenmodellen in diverse maten.

Op de volgende ochtenden van 8.20u – 8.40u is de verkoopstand te vinden in de centrale hal van de school:

 • Woensdag 23 mei
 • Vrijdag 25 mei
 • Maandag 28 mei
 • Maandag 4 juni
 • Woensdag 6 juni
 • Maandag 11 juni

Nieuwe voorzitter Oudervereniging

Heel blij kan ik melden dat op maandag 19 maart jl. Arjan het voorzitterschap van de Oudervereniging van mij overgenomen heeft. Een mooie gelegenheid om alle teamleden, leden van de Ouderraad en alle hulpouders te danken voor de inzet en samenwerking de afgelopen 6,5 jaar.
Tevens de mogelijkheid om een oproep te doen voor nieuwe leden van de Ouderraad. Als lid van de ouderraad ben je in ongeveer drie commissies actief. Samen met een aantal leerkrachten zorg je voor de voorbereiding van de activiteiten die het schooljaar voor de kinderen wat extra’s bieden, naast de leerstof: zoals Kerst, Pasen, Goede doelen, schoolreisje/bosdag en het eindfeest. Activiteiten die bijdragen aan het Schoolhuys gevoel. Dan kan ik natuurlijk vertellen waarom deze zo belangrijk zijn. Maar lid zijn van de ouderraad biedt je ook persoonlijk iets: de kans om de school en de leerkrachten te leren kennen op de manier zoals alleen de kinderen dat ervaren, namelijk van binnen uit. En natuurlijk een gezellige club mensen om samen activiteiten mee voor te bereiden, met gelukkig altijd voldoende hulpouders voor de uitvoering.

Ik heb het met veel plezier gedaan, maar mijn jongste zoon zit in groep 8 en het is tijd voor vernieuwing.

Ik wens Arjan, de Ouderraad maar vooral ’t Schoolhuys veel plezier en succes.

Dank, Karen

P.S. Als je belangstelling hebt voor de Ouderraad, meldt je bij (ov@schoolhuys.nl)  of bij een van de huidige leden (foto bij de ingangen).

Staking

Woensdag 14 maart is een staking uitgeroepen voor het basisonderwijs in Midden-Nederland. Staken is een individueel recht van werknemers en de leerkrachten maken zelf de keuze of ze hier wel of niet aan meedoen.

De groepen 1/2B, 3, 5 en 6 zullen woensdag vrij zijn, omdat deze leerkrachten gaan staken. De overige groepen komen gewoon naar school. Indien u geen opvang heeft voor uw kind, kunt u (op eigen kosten) contact opnemen met kinderopvang De Beun http://www.debeunkinderopvang.nl/ of Kids Lodge (opgeven via de mail: info@kidslodge.nl).

 

Komst peuterschool

Vanaf volgend schooljaar zal het eerste kleuterlokaal in gebruik worden genomen door de peutergroep van Kind en Co (voorheen Peuterschool Houten) uit de Meerkoet. In een convenant tussen Kind en Co en het gehele onderwijs is vastgelegd dat de peutergroepen zoveel mogelijk op de basisscholen komen, in het belang van de ontwikkeling van het jonge kind. Het vergemakkelijkt de samenwerking op een aantal gebieden:

 • Betere afstemming ten aanzien van het pedagogische klimaat.
 • Kortere lijnen in de overdracht tussen de peutergroep en de school over de kinderen.
 • Kinderen kunnen al eens een bezoekje brengen aan groep 1 of nog een keer ‘terug’ op visite bij de peuters.
 • Daarnaast zal de drempel lager zijn voor de kinderen en ouders om de overstap van de peutergroep naar de basisschool te maken. Ze kennen immers het gebouw al, de gezichten van leerkrachten en andere ouders.
 • Met deze stap sluiten we aan bij de maatschappelijke ontwikkeling om jonge kinderen tot 12 jaar onder één dak op te vangen en te scholen.
 • Op deze peutergroep zijn alle kinderen welkom; ook wanneer ouders daarna geen gebruik maken van basisschool ’t Schoolhuys.

Peuterochtend

Woensdag 4 april organiseren we van 8.30-10.00u een peuterochtend voor ouders die onze school nog niet kennen en met hun peuter een kijkje willen komen nemen. Hiervoor hebben we bij de verschillende kinderdagverblijven flyers uitgedeeld. Wellicht kent u in uw buurt ook nog enkele bewoners met jonge kinderen? Zij zijn natuurlijk van harte welkom! U kunt flyers ophalen bij de directie of de leerkrachten van groep 1/2, zodat u deze aan hen kunt geven.

Goede Doelenproject

Afgelopen donderdag is ons Goede Doelen Project van start gegaan! De opbrengst zal ten goede komen aan het Nationaal Ouderenfonds. Zij zetten zich geweldig in om eenzaamheid bij ouderen te verminderen. Wij hopen ouderen in de wijk en opa’s en oma’s van de kinderen ook te kunnen betrekken bij ons project; bij onze musea in de groepen, breihulp of de geplande Bingo.

Vrijdag voor de Krokusvakantie is er een uitgebreide extra informatie-mail de deur uit gegaan. Wij raden u aan om deze (nogmaals) goed door te lezen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Mogen wij u herinneren aan:

 • Breihulp aanbieden bij de mutsjes in de groepen; aanmelden via mail bij betreffende leerkracht
 • Indien mogelijk aan uw kind wol en/of breinaalden (dikte 3 – 3,5 – 4 mm) meegeven (gr 4 t/m 8)
 • Promoten van hulp of gezellig aanwezig-zijn van opa’s en oma’s tijdens het werken aan de musea in de groepen op ma, di, do en vr middag
 • Bingo op vrijdag 16 maart (10.00-11.30u) voor ouderen uit de wijk, opa’s, oma’s en kinderen.
 • Als u uw kind die dag 1 euro meegeeft, kan hij/zij een Bingo-ronde meespelen.
 • Op ma 19 en di 20 maart is er ’s ochtends om 8.30 uur en ’s middags om 14.50 uur voorverkoop van strippenkaarten voor de markt op wo 21 maart (11.00-12.30u).2 kaarten kosten                   5 euro
 • 3 kaarten kosten             7,50 euro
 • 1 kaart met 6 strippen kost 3 euro
 • Aanleveren van Bakesale producten voor de markt op woensdag 21 maart (11.00-12.30u). Laten we er met z’n allen een geslaagd project van maken want:         Aandacht voor oud geeft een hart van goud!